HomeJachttraining

Jachttraining

Jachttraining bij Attent

Ook al ben je als eigenaar van een jachthond helemaal niet van plan om met je hond op jacht te gaan, het is voor de hond prachtig om samen met de baas te doen wat hij in zijn genenpakket al heeft meegekregen; apporteren, verloren apporten zoeken of een sleepspoor volgen. Jachthondenrassen hebben vaak 1 eigenschap met elkaar gemeen: ze willen SAMEN-, met jou-WERKEN. Jachttraining versterkt de band tussen baas en hond.

Jachttraining heeft als voordeel dat de gehoorzaamheid goed getraind wordt; je wilt tenslotte niet dat je hond zélf besluit dat het konijntje van je buren leuk is om achterna te jagen. De hond mag pas jagen als de voorjager daartoe toestemming heeft gegeven.  (ook handig om te trainen als je hond achter joggers of fietsers aan jaagt!)

De eerste serie lessen bestaat vooral uit het verstevigen van de gehoorzaamheid en de rust (steadiness) van je hond. We leren je hond door middel van oefeningen en spelletjes om in rust en vertrouwen te wachten tot zijn baasje hem laat weten wat er wordt verwacht. We leren je om op vriendelijke, respectvolle wijze leiding te geven aan je hond. We leren je hond onder andere om te blijven zitten/ liggen terwijl jij uit zicht bent en we leren hem komen op de fluit. Af en toe mag je hond een verloren apport zoeken of een sleepspoortje lopen.

De tweede serie bereid je voor op het serieuzere werk. We leren jouw hond wanneer hij iets mag apporteren en belonen zijn rust en gehoorzaamheid met het apport. We bouwen het werken met de fluit verder uit, we laten de dummy’s uit een dichtere dekking halen. Zolang je hond maar rustig en ontspannen is. Na deze serie zou je kunnen deelnemen aan een Standaard Jachthonden Proef die overal in het land worden georganiseerd, maar we kunnen ook met zijn allen eens een wedstrijdje organiseren.

Bij hondenschool Attent wordt de jachthondentraining op positieve wijze gegeven. We trainen mét geduld en respect en zónder fysieke- en/of verbale correcties. Zo word je een betrouwbare (bege-) leider van je hond waarmee je eerlijk samenwerkt.