Trotse eigenaar van een nieuwe pup?

In de puppy-periode is het essentieel om actief bezig zijn met de opvoeding van uw hond, en een puppycursus is het ideale begin van uw leven samen. Tijdens de puppycursus werken we op een leuke en gezellige manier aan socialisatie, gehoorzaamheid en behendigheid. We bouwen aan het zelfvertrouwen van baas en hond: uw hond leert zich rustig en zelfstandig te gedragen in allerlei situaties en u leert de ideale basis voor een leven lang plezier.
In deze cursus leert uw hond de basiscommando’s, zoals let op, zit, af, enz. Ook doen we spelletjes om de ontwikkeling van de hond op een leuke manier te stimuleren. De kleine groepjes van ongeveer zeven cursisten zorgen ervoor dat de puppy’s zonder stress met elkaar kennis kunnen maken, en dat er tijd is voor vragen en individuele aandacht. Net zo belangrijk als de opvoeding van de hond is het dat u zich een houding leert te geven als zelfverzekerde baas.


Inschrijven

Voor wie?

Alle gezinsleden mogen komen trainen met de pup. Dit zorgt ervoor dat iedereen consequent om leert gaan met commando’s, wat veel verwarring en dierenleed voorkomt. Een hond moet tenslotte zijn plaats vinden binnen de gezinsstructuur, niet alleen bij één van de gezinsleden. Ik ben ervoor opgeleid om rekening te houden met de verschillende manieren waarop mensen leren, en het is een stuk efficiënter om van mij te leren dan van het gezinslid dat op cursus gaat. Als gezinsleden informatie naar elkaar over moeten brengen gaat er vaak wat informatie verloren.

U kunt lessen afwisselen of samen naar lessen komen, net hoe het u uitkomt. Gewoon meekomen om te kijken mag ook; er zijn stoelen beschikbaar. Ook kinderen die belangstelling (en zelfbeheersing) hebben om te willen leren, zijn van harte welkom om mee te komen kijken én om mee te trainen!
Ook als u al eerder honden gehad hebt, is het slim om met iedere nieuwe pup op puppycursus te gaan. Iedere pup is toch verschillend, en persoonlijke aandacht op een jonge leeftijd zorgt ervoor dat u uw pup goed leert begrijpen.

Bovendien wordt de pup gecontroleerd gesocialiseerd met honden van dezelfde leeftijd in verschillende rassen. Dit is op straat bijna niet mogelijk: oudere honden zijn zeker niet altijd tolerant tegenover vreemde pups, en een negatieve ervaring op jonge leeftijd kan een diepe indruk achterlaten. Een puppycursus biedt uw pup een buffer met positieve ervaringen waar hij nog lang op kan bouwen.

Voor welke pup?

De puppycursus is geschikt voor pups vanaf acht weken. De pup moet eerst een paar dagen gewend zijn in het nieuwe gezin voordat hij aan de drukte van een cursus wordt blootgesteld. Puppy’s van alle rassen zijn welkom!
De pup mag op les ook al heeft de hond de laatste enting nog niet gehad.
Honden krijgen via de moedermelk al anti-stoffen binnen. Als ze ouder zijn maken ze deze stoffen zelf aan. Daartussen zit een periode waarin de hond niet beschermd wordt en de entingen zijn er om deze periode te overbruggen. Alle honden op de cursus hebben hun eerste entingen gehad en zijn dus beschermd.

Kosten en locatie

De puppy-cursus bestaat uit 10 lessen, en kost €120,- De cursus wordt afgesloten met een certificaat.
Een puppy-groep bestaat uit circa zes pups en hun mensen.

Het trainingsveld is in Beltrum, aan de Meenweg 4.
Een lijstje met benodigdheden vindt u hier.