Tussen de 6 en 14 maanden komt een hond in de puberteit. Zoals alle pubers zal uw hond proberen uw grenzen op te zoeken. Dit kan voor hondeneigenaren een moeilijke periode zijn, en ook voor uw hond is uw onzekerheid een stressfactor.
De vervolgcursussen van Hondenschool Attent helpen u en uw hond op een leuke en ontspannen manier door deze periode heen. We doen spelletjes en richten ons op gehoorzaamheid, gedrag en behendigheid. U leert de controle terug te winnen en te behouden, en uw hond leert dat hij gerust op uw leiderschap kan vertrouwen.

Ook na de puberperiode bieden de cursussen veel plezier en uitdaging voor wie graag meer wil leren met en over zijn hond.
Tijdens alle vervolgcursussen gaan we dieper in op de basis die gelegd is tijdens de puppycursus. We leren nieuwe commando’s, zoals commando’s op afstand, apporteren, volgen met en zonder riem, etc. Ook kunnen honden en baasjes zich uitleven tijdens behendigheid – er is een volledige set behendigheidstoestellen aanwezig. Ik doe er veel aan om het trainen zo leuk mogelijk te maken, en zet hiervoor verschillende soorten oefeningen in, zoals oefeningen die gebruikt worden om geleidehonden te trainen.


Inschrijven

Voor wie?

Voor honden van alle rassen, leeftijden en trainingsniveaus is een plekje te vinden. In overleg zal gekeken worden bij welke groep uw hond de beste aansluiting zal vinden.
Het is niet verplicht om de cursussen snel achter elkaar te doen. U kunt altijd langskomen als u een tijdje geleden voor het laatst een cursus gevolgd hebt, of bij een andere hondenschool. Ook als u nooit een cursus gevolgd hebt, bent u welkom.
Meteen doorgaan naar de volgende cursus mág natuurlijk altijd: aan het einde van iedere cursus vraag ik wie er verder wil, en als er voldoende animo is, wordt de vervolgcursus op dezelfde lestijd en –dag gepland.
Hoeveel cursussen u doet, is aan u. Sommige mensen willen de basis onder de knie krijgen en laten het daarbij, maar ik heb ook groepen die zelf zeggen nooit meer weg te gaan – er is altijd nog meer te leren voor wie dat wil!

Kosten en locatie

De vervolgcursussen bestaan uit 10 lessen, en kosten €120,- per cursus.

De A- en B-cursussen worden afgesloten met een certificaat.

De C-cursus wordt afgesloten met een examen als hond en baas daar klaar voor zijn, en kan dus zo vaak gevolgd worden als u wilt.

De groep bij een vervolgcursus bestaat uit circa zes honden en hun mensen.
Het trainingsveld is in Beltrum, aan de Meenweg 4. Een lijstje met benodigdheden vindt u hier.