HomeOver Saskia Kolthof

Over Saskia Kolthof

Mijn naam is Saskia Kolthof.

Naast mijn werk als docent het voortgezet onderwijs, ben ik ook actief als “Honderwijzer “ bij  Hondenschool Attent. Ik verzorg de jachttraining en ik organiseer regelmatig clickerworkshops en clickertrainingen.

Daarnaast geef ik privélessen en ik help mens en hond om de eerste stapjes te zetten wanneer je je eigen hond als hulphond in wilt zetten.

Toen mijn eerste hond bij ons thuis kwam, had ik de droom dat hij altijd zou luisteren en altijd precies zou weten wat ik van hem verlangde… Ik denk dat ik wel bij 4 hondenscholen ben geweest om die eerste hond tot een ‘perfecte’ hond te trainen… dat lukte natuurlijk niet. DE perfect opgevoede hond bestaat namelijk niet; Mijn ene hond komt alleen als alle molshopen zijn uitgegraven en de andere hond overweegt zijn opties zorgvuldig vóór hij in volle galop op mij af komt denderen.

Tijdens mijn opleiding als Kynologisch Instructeur leerde ik hoe het hondenbrein werkt en welke leerprincipes ik kan gebruiken om niet alleen de hond iets bij te brengen, maar ook hoe ik die kennis overdraag aan de mens náást de hond. Iedere 2 maanden laat ik me weer bijscholen om op de hoogte te blijven van modern-wetenschappelijk onderbouwde trainingstechnieken en hoe ik als trainer kan bijdragen aan het welzijn en het leerproces van honden.

In mijn lessen ligt de nadruk op rust, plezier en respectvol trainen. We trainen op succes en we bouwen dat succes uit. Ik leer je graag hoe je een duidelijke, betrouwbare “manager” van je hond wordt en hoe je dat op een prettige manier blijft. Door steeds in kleine stapjes de training verder uit te bouwen, help ik jou om de band met je beste vriend te versterken.

Ik zie je graag bij een van onze lessen en workshops!