HomeOver Saskia Kolthof

Over Saskia Kolthof

Mijn naam is Saskia Kolthof en ik ben het team van Hondenschool Attent komen versterken. Momenteel assisteer ik bij de gehoorzaamheidstrainingen en verzorg ik de jachttrainingen. Ik volg de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie in Lelystad. Eind 2017 hoop ik mezelf Instructeur Balans en Coördinatie te kunnen noemen zodat we ook deze cursus aan kunnen bieden bij Hondenschool Attent.

Ik heb twee honden; Jelle, een Friese Stabij van 9 jaar oud en Bûke, een zwarte Labrador Retriever van 4. Jelle geniet van zijn balans-oefeningen ter revalidatie van een hernia en met Bûke werk ik in het jachtveld; we gaan mee met de jagers hier in de regio om geschoten wild binnen te halen. Af en toe doen we samen mee aan jachtproeven en –wedstrijden. We vinden de échte praktijk het mooist om te doen; we zijn dan beiden in ons element en we werken enthousiast samen.

In mijn lessen ligt de nadruk op respectvol trainen. Ik kijk daarbij naar de samenwerking tussen u en uw hond. Ik leer u graag hoe u leiding kunt geven aan uw hond zonder aan een lijn te sjorren of uw stem te verheffen.

We trainen op succes en bouwen dat succes uit. Gewenst gedrag belonen we, ongewenst gedrag voorkomen we door steeds in kleine stapjes de training verder uit te bouwen. Zo hoop ik u te kunnen helpen om de band met uw hond te versterken. Als er getraind wordt met respect voor- en vertrouwen in elkaar krijgt u dat maatje waar u van droomde toen u de hond meenam naar zijn nieuwe huis.

Ik zie u graag bij een van onze lessen!