De eerste keer dat het me duidelijk werd dat hondencommunicatie verschilt van mensencommunicatie staat me nog goed bij. Ik was 7 of 8 jaar oud en een hond hapte naar me toen ik hem probeerde te aaien terwijl hij aan het eten was. In eerste instantie was ik natuurlijk geschrokken en in de war. Ik wilde toch alleen maar lief doen? Maar de eigenaresse van de hond legde uit dat sommige honden bang zijn dat je hun eten afpakt. Ze geven dus een signaal af om aan te geven dat je uit de buurt moet blijven. Het was een duidelijke waarschuwing. Dit is me altijd bijgebleven als voorbeeld van logisch hondengedrag, en ik heb het bij die hond nooit weer geprobeerd om hem te aaien tijdens het eten.

Mijn interesse voor hondengedrag was gewekt en na lang nadenken over een carrière in die richting ben ik in 2006 bij erkend kenniscentrum DogVision aan de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut begonnen.
Het begin van de opleiding bestaat uit instructeurstraining, daarna wordt er dieper ingegaan op de gedragsproblematiek.

Vroeger had ik al hart voor dieren en eigenaars met problemen, en ik heb altijd gewild dat ik meer kon doen om frustratie en dierenleed te voorkomen. Al snel werd duidelijk dat gedragstherapie zoals die bij DogVision geleerd wordt, de manier is waarop ik bij kan dragen aan geluk en tevredenheid bij honden en baasjes.

De gedragstherapie is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over hoe honden communiceren, leren en redeneren. Door goed te observeren en slim variaties aan te brengen in hoe we onze honden benaderen, kunnen mensen ongewenst gedrag van honden omzetten in gewenst gedrag. Er gaat een wereld open voor iedereen die op die manier leert te kijken.

In 2006, toen ik nog bezig was met mijn opleiding tot therapeut, ben ik begonnen met cursussen geven bij hondenscholen. In 2010 kwam ik bij hondenschool Attent, waar ik eerst onder begeleiding van Gonny IJssennagger lesgaf, en al snel zelfstandig. Ondertussen rondde ik bij DogVision de vervolgopleiding tot hondengedragstherapeute af. Vanaf het eerste begin heb ik mijn kennis over hondenlogica en hondengedrag zoveel mogelijk met mijn cursisten gedeeld, om net die diepgang te bereiken die betere resultaten oplevert.

In 2011 trad Gonny terug als eigenaar van de hondenschool, en sindsdien kunt u bij mij terecht voor puppy-cursussen en vervolg-cursussen. Daarnaast ben ik ook zelfstandig gevestigd gedragstherapeute en help ik individuen het probleemgedrag van hun honden te verbeteren.

Graag zie ik u snel op het trainingsveld!