Lineke met Fang en EyvindDe eerste keer dat het me duidelijk werd dat hondencommunicatie verschilt van mensencommunicatie staat me nog goed bij. Ik was 7 of 8 jaar oud en een hond hapte naar me toen ik hem probeerde te aaien terwijl hij aan het eten was. In eerste instantie was ik natuurlijk geschrokken en in de war. Ik wilde toch alleen maar lief doen? Maar de eigenaresse van de hond legde uit dat sommige honden bang zijn dat je hun eten afpakt. Ze geven dus een signaal af om aan te geven dat je uit de buurt moet blijven. Het was een duidelijke waarschuwing. Dit is me altijd bijgebleven als voorbeeld van logisch hondengedrag, en ik heb het bij die hond nooit weer geprobeerd om hem te aaien tijdens het eten.

Mijn interesse voor hondengedrag was gewekt en na lang nadenken over een carrière in die richting ben ik in 2006 bij erkend kenniscentrum DogVision aan de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut begonnen.
Het begin van de opleiding bestaat uit instructeurstraining, daarna wordt er dieper ingegaan op de gedragsproblematiek.

Vroeger had ik al hart voor dieren en eigenaars met problemen, en ik heb altijd gewild dat ik meer kon doen om frustratie en dierenleed te voorkomen. Al snel werd duidelijk dat gedragstherapie zoals die bij DogVision geleerd wordt, de manier is waarop ik bij kan dragen aan geluk en tevredenheid bij honden en baasjes.

De gedragstherapie is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over hoe honden communiceren, leren en redeneren. Door goed te observeren en slim variaties aan te brengen in hoe we onze honden benaderen, kunnen mensen ongewenst gedrag van honden omzetten in gewenst gedrag. Er gaat een wereld open voor iedereen die op die manier leert te kijken.

In 2006, toen ik nog bezig was met mijn opleiding tot therapeut, ben ik begonnen met cursussen geven bij hondenscholen. In 2010 kwam ik bij hondenschool Attent, waar ik eerst onder begeleiding van Gonny IJssennagger lesgaf, en al snel zelfstandig. Ondertussen rondde ik bij DogVision de vervolgopleiding tot hondengedragstherapeute af. Vanaf het eerste begin heb ik mijn kennis over hondenlogica en hondengedrag zoveel mogelijk met mijn cursisten gedeeld, om net die diepgang te bereiken die betere resultaten oplevert.

In 2011 trad Gonny terug als eigenaar van de hondenschool, en sindsdien kunt u bij mij terecht voor puppy-cursussen en vervolg-cursussen. Daarnaast ben ik ook zelfstandig gevestigd gedragstherapeute en help ik individuen het probleemgedrag van hun honden te verbeteren.

Graag zie ik u snel op het trainingsveld!

Gevolgde opleidingen Afgerond in
Voedingsdeskundige voor honden, Lotte Botter Verwacht december 2023
Cursus stress management, Else Verbeek Verwacht februari 2024
Cursus vuurwerkangst, Else Verbeek Verwacht februari 2024
Seminar Zsófia Virányi 2023
Webinar KIENO 2023
Emoties bij honden, Edgar van de Kamp 2023
Webinar Behaviour challenges masterclass, Karolina Westlund 2023
Webinar Beyond dog sports: dog walk 2023
Cursus Movement Puzzles 2023
Webinar Raw and Natural Feeding 2023
Webinar What reactive dogs really need 2023
Webinar Uitvallen naar honden, Behivet 2023
Webinar Canine Connection 2023
Webinar Dogpaws event 2023
Webinar Trauma informed working with dogs 2023
Balans en Coordinatie (online), Sam Turner 2022
Webinar KIENO 2022
Webinar Hersenwerk 2022
Webinar De buitenlandse hond 2022
Minicursus Snuffelen, Monique Bladder 2021
Kynocongres 2.0 2021
Webinar Kind en Hond 2021
Snuitgolf, Judith Lissenberg 2021
Kynocongres Pubers 2019
Voeding adviseren, Lotte Botter 2019
Voeding voor pups, Lotte Botter 2018
Kynocongres Pathologisch gedrag 2016
Kynocongres “Wat wij denken van honden te weten” 2014
Miniseminar “snuffelen aan neuswerk”, Tinley 2014
Wolf vs Hond 2014
Kynocongres Spelen 2013
Kynocongres “De mens achter de hond” 2011
Kynologisch Gedragstherapeut, Dogvision 2011
EHBO voor hond en kat 2007
Kynologisch Instructeur, Dogvision 2007