Hondenschool Attent is in 1995 opgericht door Gonny IJssenagger.
In 2011 trad Gonny terug als eigenaar en heb ik, Lineke Notermanns, de hondenschool overgenomen.

U kunt bij ons terecht voor cursussen – zowel voor puppy’s als volwassen honden – en gedragstherapie voor uw hond.

Hierbij hanteer ik de volgende principes:

  1. Liefde voor uw hond is het allerbelangrijkste. U wilt uw hond een goed leven bieden, en dat geeft u het doorzettingsvermogen om te leren een goede baas te zijn.
  2. Een hond vertelt u alles wat u hoeft te weten. U hoeft het alleen maar te leren zien.
  3. Een gevoel voor humor is essentieel. Het opvoeden van honden is – net als het opvoeden van kinderen – afwisselend prachtig en frustrerend, en een stuk makkelijker als u er af en toe om kunt lachen.
  4. Ervaring zegt niets; nieuwsgierigheid zegt alles.
  5. Verander, en uw hond verandert vanzelf mee. Wij kunnen ons gedrag analyseren en slimme keuzes maken; uw hond doet dat niet. Uw hond kan niet anders dan op zijn hondse manier reageren op wat u hem aanbiedt.
  6. Kijk verder dan wat voor u logisch is. Mensenlogica en hondenlogica zijn niet hetzelfde. Leer dus te zien hoe uw hond logisch reageert op zijn omgeving en de mensen om hem heen. Problemen ontstaan door onbegrip, en worden opgelost door kennis.
  7. DE waarheid bestaat niet. Volgens hondentrainers op TV is er maar één manier om een goede baas te zijn. Ik ben het daar niet mee eens: ik laat me leiden door u en uw hond, en vind oplossingen die werken én bij u passen.
  8. Zelfstandigheid is het doel. Ik leer u zo kijken en denken dat u toekomstige situaties met uw hond zélf en met zelfvertrouwen kunt navigeren.
  9. Positieve ervaringen werken het best. Zowel u als uw hond zal genieten van mijn cursussen. En ook bij gedragstherapie houd ik rekening met wat het beste werkt voor hond én baas.
  10. Handen uit de mouwen! Het hebben van een hond gaat niet vanzelf, maar met wat inzet en een goede basis aan liefde en kennis wordt het één van de mooiste ervaringen in uw leven.